Skip to Content

Вітаємо на форумі SAP

Ця спільнота призначена для користувачів професіоналів та ентузіастів SAP. Діліться та обговорюйте актуальні задачі та питання, створіть свій професійний профіль і ставайте кращими разом з нами. 

Зареєструйтеся

Вам необхідно зареєструватися, щоб взаємодіяти зі спільнотою.
Це запитання позначене
1 Відповісти
36 Переглядів

Всім привіт! Я менеджер з продажу. Коли я роблю знижку клієнту в Замовленні, мені важливо бачити, чи не продаю я товар "в мінус" від нашої закупівельної ціни. Де в документі знаходиться та кнопка чи налаштування, що показує мій валовий прибуток (заробіток) у гривнях і відсотках саме по цьому рахунку?

Аватар
Відмінити

Вітаю.

Це базова і дуже важлива функція для контролю рентабельності. Ви можете побачити свій заробіток (маржу) прямо під час наповнення "Замовлення клієнта", ще до його збереження.

В SAP Business One для цього є спеціальний інструмент — вікно "Валовий прибуток" (Gross Profit).

Як перевірити маржу (2 швидкі способи):

Додайте товари та знижки у Замовлення, а потім скористайтеся одним із методів:

Спосіб 1. Кнопка на панелі

Подивіться на верхню панель інструментів програми. Знайдіть іконку із зображенням стопки монет (або золотих злитків у старих версіях) і натисніть на неї.

Спосіб 2. Права кнопка миші

Просто клікніть правою кнопкою миші на вільному місці у верхній частині документа ("шапці") і виберіть із контекстного меню пункт "Валовий прибуток" (Gross Profit).

Що покаже це вікно:

Відкриється невелика таблиця, яка розкладе кожен рядок вашого замовлення на фінансові складові:

• Базова ціна (Base Price) — собівартість товару (ваша ціна закупівлі).

• Ціна продажу (Sales Price) — поточна ціна, яку ви пропонуєте клієнту (з урахуванням введених вами знижок).

• Валовий прибуток (Gross Profit) — ваш заробіток у гривнях.

• % валового прибутку (Gross Profit %) — ваша маржа у відсотках.

У нижньому правому куті цього вікна ви побачите загальну суму валового прибутку за всім документом. Якщо знижка занадто велика, система покаже мінусові значення — це сигнал, що ціну треба підняти..

Аватар
Відмінити
Related Posts Відповіді Переглядів Дія
1
черв. 26
16
1
черв. 26
16
1
черв. 26
36