Skip to Content

Вітаємо на форумі SAP

Ця спільнота призначена для користувачів професіоналів та ентузіастів SAP. Діліться та обговорюйте актуальні задачі та питання, створіть свій професійний профіль і ставайте кращими разом з нами. 

Зареєструйтеся

Вам необхідно зареєструватися, щоб взаємодіяти зі спільнотою.
Це запитання позначене
1 Відповісти
102 Переглядів

Всім привіт! Я почав набивати велике 'Замовлення клієнта' на 100 позицій, але робочий день закінчився, і я не встиг перевірити ціни. Якщо я натисну 'Додати', воно проведеться в системі. Як мені просто зберегти його як чорновик, щоб завтра вранці відкрити і продовжити роботу?

Аватар
Відмінити
Автор

Вітаю!
Зберігати недороблений документ як реальний категорично не варто, адже це одразу вплине на складські резерви або фінансові звіти. Для таких випадків у SAP є функція "Чернетка" (Draft).

Ось як нею скористатися:

Крок 1. Як зберегти документ сьогодні

Коли ви додали всі 100 позицій, але ще не готові проводити документ, не натискайте кнопку "Додати" внизу вікна. Замість цього:

1. Подивіться на саму верхню смужку меню програми (над усіма іконками).

2. Натисніть Файл (File).

3. У списку, що випаде, оберіть Зберегти як чернетку (Save as Draft).

4. Все! Тепер вікно замовлення можна сміливо закривати хрестиком. Система нічого не проведе, але запам'ятає всю вашу роботу.

Крок 2. Як знайти і доробити його завтра

Коли ви повернетеся до роботи:

1. Перейдіть у меню: Продажі → Звіти по продажах → Звіт з чернеток документа (Sales - A/R → Sales Reports → Document Drafts Report).

2. Відкриється віконце фільтрів. Поставте галочку навпроти "Замовлення клієнта" і натисніть "ОК".

3. Система покаже список усіх ваших збережених чернеток.

4. Знайдіть своє вчорашнє замовлення, двічі клацніть на його номер — і воно відкриється рівно в тому вигляді, в якому ви його залишили!

Тепер ви можете спокійно перевірити ціни і, коли все буде готово, просто натиснути стандартну кнопку "Додати". Чернетка перетвориться на справжній, проведений документ.

Аватар
Відмінити
Related Posts Відповіді Переглядів Дія
1
квіт. 26
37
0
квіт. 26
11
0
квіт. 26
10