Skip to Content

Вітаємо на форумі SAP

Ця спільнота призначена для користувачів професіоналів та ентузіастів SAP. Діліться та обговорюйте актуальні задачі та питання, створіть свій професійний профіль і ставайте кращими разом з нами. 

Зареєструйтеся

Вам необхідно зареєструватися, щоб взаємодіяти зі спільнотою.
Це запитання позначене
1 Відповісти
143 Переглядів

SOS! Я помилково провів 'Видаткову накладну' не на того клієнта! Хотів видалити, але кнопка 'Видалити' неактивна (сіра). Система пише, що не можна видаляти документи, які вже створили бухгалтерські проводки. Як мені тепер все виправити, щоб товар повернувся на склад, а борг з цього клієнта списався? Не хочу робити це вручну через 'Надходження', чи є якась спеціальна функція автоматичного скасування/сторно?

Аватар
Відмінити

Вітаю!
SAP Business One ніколи не дозволить просто видалити (кнопкою Delete) документ, який вже змінив залишки на складі або зробив бухгалтерські проводки. Це світовий залізний стандарт фінансового аудиту.

Маленьке, але важливе уточнення: Сама "Поставка" (Delivery) списує товар зі складу, але фінансовий борг клієнта (дебіторська заборгованість) створюється лише після проведення "Продаж" (A/R Invoice). Тим не менш, товар на склад треба повернути!

Ось як зробити ідеальне "сторно" за 3 кліки:

Найкращий спосіб: Функція "Скасування" (Cancel)

Ця функція повністю анулює документ, ніби його й не було, і система сама створює правильні зворотні бухгалтерські проводки.

Крок 1. Відкрийте вашу помилкову "Поставку".

Крок 2. Натисніть правою кнопкою миші на будь-якому вільному (сірому або білому) місці всередині цього вікна (можна просто на "шапці" документа).

Крок 3. У контекстному меню, що випаде, виберіть пункт "Скасувати" (Cancel).

Крок 4. Миттєво відкриється нове вікно, яке буде називатися "Поставка - скасування" (Cancellation). Система вже сама все підготувала і "перевернула". Вам залишається лише натиснути кнопку "Додати" (Add) внизу вікна.

Що відбудеться після цього:

• Товар автоматично повернеться на ваш склад у тій самій кількості.

• Ваша помилкова накладна отримає статус "Скасовано" (Canceled).

Аватар
Відмінити
Related Posts Відповіді Переглядів Дія
1
черв. 26
10
1
черв. 26
9
1
черв. 26
29