Всім привіт! Я менеджер з продажу. Коли я роблю знижку клієнту в Замовленні, мені важливо бачити, чи не продаю я товар "в мінус" від нашої закупівельної ціни. Де в документі знаходиться та кнопка чи налаштування, що показує мій валовий прибуток (заробіток) у гривнях і відсотках саме по цьому рахунку?
Вітаємо на форумі SAP
Ця спільнота призначена для користувачів професіоналів та ентузіастів SAP. Діліться та обговорюйте актуальні задачі та питання, створіть свій професійний профіль і ставайте кращими разом з нами.
Як дізнатися свій заробіток (маржу) по конкретному замовленню ще до його проведення?
Це запитання позначене
Вітаю.
Це базова і дуже важлива функція для контролю рентабельності. Ви можете побачити свій заробіток (маржу) прямо під час наповнення "Замовлення клієнта", ще до його збереження.
В SAP Business One для цього є спеціальний інструмент — вікно "Валовий прибуток" (Gross Profit).
Як перевірити маржу (2 швидкі способи):
Додайте товари та знижки у Замовлення, а потім скористайтеся одним із методів:
Спосіб 1. Кнопка на панелі
Подивіться на верхню панель інструментів програми. Знайдіть іконку із зображенням стопки монет (або золотих злитків у старих версіях) і натисніть на неї.
Спосіб 2. Права кнопка миші
Просто клікніть правою кнопкою миші на вільному місці у верхній частині документа ("шапці") і виберіть із контекстного меню пункт "Валовий прибуток" (Gross Profit).
Що покаже це вікно:
Відкриється невелика таблиця, яка розкладе кожен рядок вашого замовлення на фінансові складові:
Базова ціна (Base Price) — собівартість товару (ваша ціна закупівлі).
Ціна продажу (Sales Price) — поточна ціна, яку ви пропонуєте клієнту (з урахуванням введених вами знижок).
Валовий прибуток (Gross Profit) — ваш заробіток у гривнях.
% валового прибутку (Gross Profit %) — ваша маржа у відсотках.
У нижньому правому куті цього вікна ви побачите загальну суму валового прибутку за всім документом. Якщо знижка занадто велика, система покаже мінусові значення — це сигнал, що ціну треба підняти..
Enjoying the discussion? Don't just read, join in!
Create an account today to enjoy exclusive features and engage with our awesome community!
Реєстрація| Related Posts | Відповіді | Переглядів | Дія | |
|---|---|---|---|---|
|
|
1
черв. 26
|
16 | ||
|
|
1
черв. 26