Доброго дня! Керівництво попросило підготувати аналітику по клієнтах. Я можу легко знайти, хто купив у нас на найбільшу суму. Але як мені подивитися, хто з клієнтів був найбільш прибутковим (по валовому прибутку) за минулий рік? Потрібен саме рейтинг по прибутковості.
Вітаємо на форумі SAP
Ця спільнота призначена для користувачів професіоналів та ентузіастів SAP. Діліться та обговорюйте актуальні задачі та питання, створіть свій професійний профіль і ставайте кращими разом з нами.
Як подивитися список найбільш прибуткових клієнтів за останній рік?
Це запитання позначене
Вітаю!
Для цього завдання підходить стандартний звіт "Аналіз продажів". Він дозволяє не просто побачити суму продажів, а й відсортувати клієнтів за заробленим на них прибутком.
Ось як це зробити:
Відкрийте звіт
Шлях: Продаж → Звіти з продажів → Аналіз продажів (Sales – A/R → Sales Reports → Sales Analysis)
Налаштуйте параметри
Оберіть вкладку "Клієнти" (Customers).
У полі "Діапазон дат" встановіть період по якому ви бажаєте подивитись аналітику.
Переконайтеся, що вибрано тип документів "Рахунки-фактури" (Invoices), щоб аналізувати реальні закриті угоди.
Натисніть ОК.

3. Відсортуйте за прибутком
Відкриється таблиця зі списком клієнтів.
Знайдіть стовпець "Прибуток брутто" (Gross Profit).
Двічі клацніть на заголовок цього стовпця.

Як працює:
Система відсортує список від найбільшого до найменшого значення. Тепер у верхніх рядках ви побачите тих клієнтів, які принесли компанії найбільше чистого прибутку, а не просто обороту.
Enjoying the discussion? Don't just read, join in!
Create an account today to enjoy exclusive features and engage with our awesome community!
Реєстрація| Related Posts | Відповіді | Переглядів | Дія | |
|---|---|---|---|---|
|
|
1
лист. 25
|
5 | ||
|
|
1
лист. 25