Skip to Content

Вітаємо на форумі SAP

Ця спільнота призначена для користувачів професіоналів та ентузіастів SAP. Діліться та обговорюйте актуальні задачі та питання, створіть свій професійний профіль і ставайте кращими разом з нами. 

Зареєструйтеся

Вам необхідно зареєструватися, щоб взаємодіяти зі спільнотою.
Це запитання позначене
1 Відповісти
2 Переглядів

Коли я створюю продаж, я бачу ціну реалізації, але не бачу собівартість. Чи можна зробити так, щоб прямо під час оформлення документа я міг натиснути одну кнопку і побачити, скільки ми на цьому заробляємо?

Аватар
Відмінити

Вітаю!

Для цього в SAP Business One є стандартна функція "Валовий прибуток" (Gross Profit). Вона дозволяє побачити собівартість та націнку прямо під час створення продажу.

Ось покрокова інструкція:

Крок 1. Відкрийте розрахунок прибутку

1. Під час заповнення "Видаткової накладної" або "Замовлення клієнта" натисніть іконку "Прибуток брутто" на самій верхній панелі інструментів (вона виглядає як графік із монетами).

2. Або просто натисніть праву кнопку миші на будь-якому порожньому місці документа і виберіть "Прибуток брутто".

Крок 2. Перегляньте цифри

1. Поверх вашої накладної миттєво відкриється невелике вікно.

2. У ньому система покаже "Базову ціну" (це і є собівартість), а також ваш реальний прибуток у грошах та відсотках — як по кожному конкретному товару, так і загалом по всьому документу.

Важливо: Якщо кнопка "Валовий прибуток" у вас не натискається або її взагалі немає, це означає, що адміністратор приховав вашу собівартість. Попросіть його зайти у ваші налаштування прав і дати дозвіл на перегляд валового прибутку.

Аватар
Відмінити
Related Posts Відповіді Переглядів Дія
1
серп. 26
2
1
серп. 26
274
1
серп. 26
85