Всім привіт! Керівник каже, що при створенні видаткової накладної я маю обов'язково заповнювати поле 'Номер ТТН'. Я передивився все вікно документа, але ніде не можу знайти це поле. Мені сказали, що це 'поле користувача' (UDF). Що це таке і де воно знаходиться?
Вітаємо на форумі SAP
Ця спільнота призначена для користувачів професіоналів та ентузіастів SAP. Діліться та обговорюйте актуальні задачі та питання, створіть свій професійний профіль і ставайте кращими разом з нами.
Що таке "Поле користувача" (UDF) і де його знайти у вікні документа?
Це запитання позначене
Вітаю!
Це дуже поширена ситуація, і ви не один, хто з цим стикається. Ваш керівник має рацію.
1. Що таке "Поле користувача" (UDF)?
UDF (User-Defined Field) – це і є "Поле користувача".
Якщо просто, це додаткове, нестандартне поле, яке ваша компанія (або інтегратор) самостійно додала до системи SAP. Їх створюють, коли потрібно зберігати специфічну інформацію, для якої немає стандартного поля.
"Номер ТТН" – це ідеальний приклад. У стандартному SAP B1 немає поля для "Номер ТТН", тому компанії додають його вручну як UDF.
2. Де знайти це поле?
Ви не бачите його одразу, тому що поля користувача за замовчуванням знаходяться в окремій бічній панелі, а не в основному вікні документа.
Ось як її відкрити:
- Відкрийте вашу "Видаткову накладну" (Delivery).
- Через меню: У верхньому меню оберіть Вигляд → Поля користувача (View → User-Defined Fields).

Альтернативні шляхи (якщо не знайшли іконку):
- Гарячі клавіші: Натисніть Ctrl + Shift + U.
Як працює:
Як тільки ви натиснете, праворуч (або ліворуч, залежно від налаштувань) з'явиться бічна панель. Саме в цій панелі ви і знайдете ваше поле з назвою "Номер ТТН". Ви зможете ввести туди потрібні дані і зберегти документ.

Enjoying the discussion? Don't just read, join in!
Create an account today to enjoy exclusive features and engage with our awesome community!
Реєстрація| Related Posts | Відповіді | Переглядів | Дія | |
|---|---|---|---|---|
|
|
1
лист. 25
|
8 | ||
|
|
1
лист. 25