Skip to Content

Вітаємо на форумі SAP

Ця спільнота призначена для користувачів професіоналів та ентузіастів SAP. Діліться та обговорюйте актуальні задачі та питання, створіть свій професійний профіль і ставайте кращими разом з нами. 

Зареєструйтеся

Вам необхідно зареєструватися, щоб взаємодіяти зі спільнотою.
Це запитання позначене
1 Відповісти
7 Переглядів

Доброго дня! Ми відправляємо товар клієнту і хочемо включити вартість доставки (500 грн) у загальний рахунок. Я не хочу створювати окремий товар-послугу 'Доставка' і додавати його новим рядком. Чи є в документі спеціальне поле для таких додаткових витрат, щоб сума просто додалася до підсумку?

Аватар
Відмінити

Вітаю!
Вам абсолютно не потрібно створювати окремий "товар" для цього. У SAP Business One є спеціальний стандартний функціонал саме для таких випадків — "Фрахт" (Freight).

Це дозволяє додавати логістику, страхування чи пакування окремою сумою, яка не змішується з цінами товарів.

Ось як це зробити:

1. Знайдіть поле витрат

У вікні вашого документа (Рахунку) подивіться в нижній правий кут, туди, де розраховуються підсумки (Сума перед знижкою, Знижка, Податок).

Знайдіть поле з назвою "Фрахт" (Freight).

2. Введіть суму

Натисніть на жовту стрілку зліва від цього поля. Відкриється вікно "Фрахтові витрати" (Якщо у вас цей довідник пустий, то заповнити його потрібно у довіднику 'Фрахт'. Шлях: Адміністрування → Налагодження → Загальне → Фрахт)

• У стовпчику "Ім'я фрахту" оберіть потрібний тип (наприклад, "Доставка" або "Transport").

• У стовпчику "Сума нетто\Сума брутто" введіть ваші 500 грн.

• Натисніть "Оновити", а потім "ОК".

Як працює:
Ця сума додасться до загального підсумку рахунку ("До сплати"), і клієнт побачить її у друкованій формі окремим рядком як "Витрати на доставку".

Примітка: 
Якщо ви не бачите поля "Фрахт" внизу екрана, перевірте, чи увімкнена ця опція: Адміністрування → Ініціалізація системи → Настройки документа → Загальне → прапорець "Керування фрахтом в документах".

Аватар
Відмінити
Related Posts Відповіді Переглядів Дія
1
лист. 25
7
1
лист. 25
7
1
лист. 25
9