Доброго дня! Ми відправляємо товар клієнту і хочемо включити вартість доставки (500 грн) у загальний рахунок. Я не хочу створювати окремий товар-послугу 'Доставка' і додавати його новим рядком. Чи є в документі спеціальне поле для таких додаткових витрат, щоб сума просто додалася до підсумку?
Вітаємо на форумі SAP
Ця спільнота призначена для користувачів професіоналів та ентузіастів SAP. Діліться та обговорюйте актуальні задачі та питання, створіть свій професійний профіль і ставайте кращими разом з нами.
Як додати вартість доставки (або інші додаткові витрати) до загальної суми рахунку?
Це запитання позначене
Вітаю!
Вам абсолютно не потрібно створювати окремий "товар" для цього. У SAP Business One є спеціальний стандартний функціонал саме для таких випадків — "Фрахт" (Freight).
Це дозволяє додавати логістику, страхування чи пакування окремою сумою, яка не змішується з цінами товарів.
Ось як це зробити:
Знайдіть поле витрат
У вікні вашого документа (Рахунку) подивіться в нижній правий кут, туди, де розраховуються підсумки (Сума перед знижкою, Знижка, Податок).
Знайдіть поле з назвою "Фрахт" (Freight).

Введіть суму
Натисніть на жовту стрілку зліва від цього поля. Відкриється вікно "Фрахтові витрати" (Якщо у вас цей довідник пустий, то заповнити його потрібно у довіднику 'Фрахт'. Шлях: Адміністрування → Налагодження → Загальне → Фрахт)
У стовпчику "Ім'я фрахту" оберіть потрібний тип (наприклад, "Доставка" або "Transport").
У стовпчику "Сума нетто\Сума брутто" введіть ваші 500 грн.
Натисніть "Оновити", а потім "ОК".

Як працює:
Ця сума додасться до загального підсумку рахунку ("До сплати"), і клієнт побачить її у друкованій формі окремим рядком як "Витрати на доставку".
Примітка:
Якщо ви не бачите поля "Фрахт" внизу екрана, перевірте, чи увімкнена ця опція: Адміністрування → Ініціалізація системи → Настройки документа → Загальне → прапорець "Керування фрахтом в документах".
Enjoying the discussion? Don't just read, join in!
Create an account today to enjoy exclusive features and engage with our awesome community!
Реєстрація| Related Posts | Відповіді | Переглядів | Дія | |
|---|---|---|---|---|
|
|
1
лист. 25
|
7 | ||
|
|
1
лист. 25