Skip to Content

Вітаємо на форумі SAP

Ця спільнота призначена для користувачів професіоналів та ентузіастів SAP. Діліться та обговорюйте актуальні задачі та питання, створіть свій професійний профіль і ставайте кращими разом з нами. 

Зареєструйтеся

Вам необхідно зареєструватися, щоб взаємодіяти зі спільнотою.
Це запитання позначене
1 Відповісти
258 Переглядів

Доброго дня! До нас іноді приходять роздрібні клієнти купити щось дрібне. Мені дуже не хочеться кожного разу створювати повноцінну картку клієнта з усіма реквізитами заради однієї накладної, це засмічує базу. Чи є спосіб продати товар просто 'на пред'явника' без створення нової картки?

Аватар
Відмінити

Вітаю!

Використовуйте стандартний підхід "Разового клієнта". Ви створюєте в базі лише одну загальну картку, використовуєте її для всіх дрібних продажів, а реальне ім'я покупця просто вписуєте вручну в самій накладній для друку.

Ось покрокова інструкція:

Крок 1. Створіть загальну картку (робиться один раз)

1. Відкрийте довідник "Бізнес-партнери".

2. Створіть нового клієнта та назвіть його загальним ім'ям, наприклад, "Роздрібний покупець" (код, скажімо, CASH). Збережіть.

Крок 2. Оформлення продажу

1. Створіть "Видаткову накладну" (або "Вихідний рахунок-фактуру").

2. У шапці документа виберіть вашого загального клієнта "Роздрібний покупець".

3. Додайте необхідні товари в таблицю.

Крок 3. Вкажіть реальне ім'я покупця

1. Перейдіть на вкладку "Логістика" (Logistics) у цьому ж документі.

2. У текстових полях "Одержувач" (Ship To) або "Адреса для рахунку" (Bill To) просто зітріть текст "Роздрібний покупець" і вручну впишіть реальне ПІБ клієнта (наприклад, "Іван Іванов").

3. Натисніть "Додати".

Все! Документ успішно проведено, довідник клієнтів не засмічується тисячами одноразових записів, а у роздрукованій накладній буде вказано правильне ім'я людини.

Аватар
Відмінити
Related Posts Відповіді Переглядів Дія
1
вер. 26
1
0
вер. 26
3
0
вер. 26
0