Skip to Content

Вітаємо на форумі SAP

Ця спільнота призначена для користувачів професіоналів та ентузіастів SAP. Діліться та обговорюйте актуальні задачі та питання, створіть свій професійний профіль і ставайте кращими разом з нами. 

Зареєструйтеся

Вам необхідно зареєструватися, щоб взаємодіяти зі спільнотою.
Це запитання позначене
1 Відповісти
107 Переглядів

Доброго дня! Я відкрив 'Замовлення клієнта' на велику суму і хочу зрозуміти, чи вигідна нам ця угода. Як мені швидко глянути, який прибуток (маржу) ми отримуємо саме з цього замовлення, враховуючи закупівельну ціну товарів? Чи є якась чарівна кнопка, щоб система сама порахувала різницю, і мені не доводилося робити це на калькуляторі?

Аватар
Відмінити

Вітаю!
У SAP Business One дійсно є така "чарівна кнопка", і вона миттєво показує ваш заробіток як у грошах, так і у відсотках прямо всередині документа.

Ось як швидко подивитися прибутковість:

Де знаходиться кнопка "Валовий прибуток"

Коли ваше "Замовлення клієнта" відкрите на екрані, ви можете викликати цей інструмент двома способами:

1. Швидкий спосіб: Подивіться на саму верхню панель інструментів програми. Знайдіть іконку, яка виглядає як монетки на фоні графіка 📊 (Gross Profit). Натисніть на неї.

2. Через мишку: Просто натисніть правою кнопкою миші на будь-якому вільному місці всередині відкритого документа і в меню виберіть пункт "Валовий прибуток" (Gross Profit).

Що ви побачите у цьому вікні

Відкриється невелика табличка, яка розкладе ваше замовлення по поличках. Для кожного товару в списку ви побачите:

• Базова ціна (Base Price): Це ваша собівартість (наприклад, остання закупівельна ціна або середня ковзна, залежно від налаштувань бази).

• Ціна продажу (Sales Price): Сума, за яку ви віддаєте товар клієнту.

• Прибуток брутто (Gross Profit): Різниця в грошах (скільки гривень ви реально заробили на цій позиції).

• Прибуток % (Gross Profit %): Ваша маржа у відсотках.

А в самому низу цього вікна система підсумує всі цифри і покаже загальний прибуток по всьому замовленню.

Аватар
Відмінити
Related Posts Відповіді Переглядів Дія
1
трав. 26
21
1
трав. 26
20
1
трав. 26
23